miércoles, 26 de septiembre de 2012

GOOGLE DRIVE

Què és Google Drive?

Google Drive és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb Google Drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents. Permet treballar en equip, alhora i al mateix document i d'aquesta manera veure els canvis en temps real i així etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive, que el diferenciarem de l'espai Shared with me que és on aniran a parar els documents que els altres comparteixen amb mi.
Cal destacar que Drive també permet guardar tot tipus de documents.





Com accedir a Google Drive?
Primer de tot hem d'anar a Internet i entrar al compte de Gmail, si no en tenim l' hem  de crear. Seguidament posarem el nom d'usuari i la contrasenya per accedir-hi.

Un cop hem entrat a  la pàgina, hem d'anar a un apartat on posa DRIVE, a dalt de tot a l'esquerra, seguidament trobarem una icona de color vermell on ens dona la possibilitat de crear, cliquem sobre ella i ens donarà diferents opcions: Document, Presentació, Full de Càlcul, Fórmules, Dibuix, Carpeta, etc. i escollirem l'opció adient.
Quan ja hem entrat a una de d'aquestes opcions, a mà dreta trobarem dues icones :  una que diu Comentaris i l'altre que diu Compartir, i en aquest et dona la possibilitat d' afegir a tots els companys, professors i amics, introduint el correu electrònic i d'aquesta manera poder fer el treball desitjat.

Un cop hem acabat el treball també tenim la possibilitat de publicar-lo, anant a arxiu publicar web i allà ja podem agafar (l' enllaç de document o el codi) i publicar-lo en el lloc desitjat.  

A continuació es pot veure l'exercici que varem realitzar a classe, amb grups de 4 persones, per provar aquesta nova aplicació.
Els passos que varem fer són els següents:

A) Crear i compartir un document de text. Varem crear el document compartit amb totes les companyes del grup i seguidament varem triar un tema: L'alimentació saludable a l'etapa escolar.

B) Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació. Seguidament varem crear un altre document compartit on varem realitzar tot l'exercici amb diapositives.
C) Crear un formulari on-line. Varem realitzarem unes preguntes sobre el tema que varem tractar i per acabar ho varem publicar tot, per tal que les nostres companyes de classe puguin respondre-les.

Aqui teniu el treball realitzat sobre l'Alimentació saludable a l'etapa escolar:




Aquí us deixo el link per a poder veure el treball en un format gran:

https://docs.google.com/document/pub?id=1mTGfELuttah9PyYp98PGcjU2cGyfnKSrazB8q0dnizg

I en aquest apartat el  treball realitzat amb les diapositives:



Aquí us deixo el link per a poder veure el treball en un format gran:

https://docs.google.com/presentation/pub?id=1RcyJMlo9YMl0mSeNxVaZrVs-oXcf_ecvK9DmVd4qm4M&start=false&loop=false&delayms=3000

I ja per acabar, aqui us deixo el link de les preguntes que hem fet sobre el nostre tema perquè contesteu:

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDVmVExXS3daS1hRQnF0emtILXBRQ1E6MQ



                                                                                                                                                       Reflexió sobre el treball col•laboratiu amb els documents de Google Drive:

Trobo que està molt bé aquesta eina pel fet que permet a un grup de persones treballar amb un sol document i veure en temps real el que cada persona està realitzant. D'aquesta manera queda allà tot guardat i és més fàcil per a tothom.
A més a més, en el cas que estiguis fent un treball en grup i algun membre d'aquest ho borrés tot, no es perd, sinó que es fa una còpia de seguretat (backup) i després has d'anar a "Ver historial de revisión" .
Un altre aspecte a favor seu és que té un Chat on pots parlar amb els companys del grup mentre estàs realitzat el treball.

lunes, 24 de septiembre de 2012

LES WEBQUESTS

                                         

Aquest vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.


Què és una Webquests?


Una Webquest és un model didàctic que consisteix en una investigació guiada on la major part de la informació procedeix d'Internet. El concepte va ser proposat per Bernie Dodge (investigador de la Universitat Estatal de San Diego) el 1995.


Aquest tipus d'activitat, promou el treball en equip, l'autonomia dels estudiant i la utilització d'habilitats cognitives superiors. A més, contribueix al fet que els alumnes adquireixin competències vinculades a la societat de la informació.Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
La webquest sol proposar tasques atractives que conviden a que l'estudiant desenvolupi una conducta activa. El pensament creatiu és necessari per a la resolució dels problemes i per a l'anàlisi dels enunciats, ja que l'activitat requereix d'un esforç addicional al fet de respondre una pregunta simple.
 
Què és Edu3.cat?

Edu3.cat és un portal de ràdio i TV educatives per Internet que va néixer el 27 d'octubre del 2007 fruit d'un conveni de col·laboració entre la CCMA i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
El portal Edu3.cat ha estat pioner a l'estat espanyol en l'oferta educativa per Internet i s'està posicionant com un portal de referència de TV i Ràdio educatives a nivell europeu.



El fons del portal l'integren materials de Televisió de Catalunya TV3, Catalunya Ràdio, del propi Departament i d'altres ens. Actualment compta amb 7000 audiovisuals integrats i catalogats segons el currículum faciliten el seu ús per a la comunitat educativa.
El desembre del 2007 es va atorgar el guardó Premi Zapping Valors al portal Edu3.cat
El portal Edu3.cat incorpora un cercador propi amb cerca avançada. Aquesta us facilita la cerca curricular, per suport i per paraules.
La zona de professorat ofereix serveis especialitzats per al professorat i els professionals del món educatiu.
L'Edu3.cat us proposa participar des de diferents espais: contribuir amb els vostres enllaços, participar al bloc, inserir els ginys als vostres portals o blocs, aportar les experiències educatives (per a usuaris identificats).
 

Aquesta classe, ha estat molt interessant ja que desconeixia tant l'eina Webquest com el portal Edu3.cat. Penso que tots dos poden ser molt útils per ensenyar tant a ser autònoms com a treballar en equip i, per tant com a eines d'ensenyament.

PRESENTACIÓ

Hola a tots i benvinguts al meu bloc!

Em dic Clara Massó Bonada vaig neixer l'any 1991 i ara tinc 21 anys , i visc a Granollers.

Sóc estudiant de la Universitat Blanquerna i estic realitzant el primer curs d'educació infantil, ja que m'agraden molt els infants i el que vull ser és mestre.
Anteriorment, vaig realitzar un grau mitjà d'Auxiliar d'Infermeria i un grau superior d'Educació Infantil i és on he descobert realment al que m' agradaria dedicar-me en el futur.
Considero que sóc una persona responsable, tranquil·la, constant, tímida, amiga de les meves amigues i amb moltes ganes d'aprendre.
Aquest serà un bloc on us informaré i compartiré tots els coneixements que adquireixi durant aquest curs.
Ara que ja he fet una petita presentació sobre qui sóc, espero que us agradi el meu bloc i que el visiteu quan vulgueu.