miércoles, 26 de septiembre de 2012

GOOGLE DRIVE

Què és Google Drive?

Google Drive és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb Google Drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents. Permet treballar en equip, alhora i al mateix document i d'aquesta manera veure els canvis en temps real i així etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive, que el diferenciarem de l'espai Shared with me que és on aniran a parar els documents que els altres comparteixen amb mi.
Cal destacar que Drive també permet guardar tot tipus de documents.





Com accedir a Google Drive?
Primer de tot hem d'anar a Internet i entrar al compte de Gmail, si no en tenim l' hem  de crear. Seguidament posarem el nom d'usuari i la contrasenya per accedir-hi.

Un cop hem entrat a  la pàgina, hem d'anar a un apartat on posa DRIVE, a dalt de tot a l'esquerra, seguidament trobarem una icona de color vermell on ens dona la possibilitat de crear, cliquem sobre ella i ens donarà diferents opcions: Document, Presentació, Full de Càlcul, Fórmules, Dibuix, Carpeta, etc. i escollirem l'opció adient.
Quan ja hem entrat a una de d'aquestes opcions, a mà dreta trobarem dues icones :  una que diu Comentaris i l'altre que diu Compartir, i en aquest et dona la possibilitat d' afegir a tots els companys, professors i amics, introduint el correu electrònic i d'aquesta manera poder fer el treball desitjat.

Un cop hem acabat el treball també tenim la possibilitat de publicar-lo, anant a arxiu publicar web i allà ja podem agafar (l' enllaç de document o el codi) i publicar-lo en el lloc desitjat.  

A continuació es pot veure l'exercici que varem realitzar a classe, amb grups de 4 persones, per provar aquesta nova aplicació.
Els passos que varem fer són els següents:

A) Crear i compartir un document de text. Varem crear el document compartit amb totes les companyes del grup i seguidament varem triar un tema: L'alimentació saludable a l'etapa escolar.

B) Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació. Seguidament varem crear un altre document compartit on varem realitzar tot l'exercici amb diapositives.
C) Crear un formulari on-line. Varem realitzarem unes preguntes sobre el tema que varem tractar i per acabar ho varem publicar tot, per tal que les nostres companyes de classe puguin respondre-les.

Aqui teniu el treball realitzat sobre l'Alimentació saludable a l'etapa escolar:




Aquí us deixo el link per a poder veure el treball en un format gran:

https://docs.google.com/document/pub?id=1mTGfELuttah9PyYp98PGcjU2cGyfnKSrazB8q0dnizg

I en aquest apartat el  treball realitzat amb les diapositives:



Aquí us deixo el link per a poder veure el treball en un format gran:

https://docs.google.com/presentation/pub?id=1RcyJMlo9YMl0mSeNxVaZrVs-oXcf_ecvK9DmVd4qm4M&start=false&loop=false&delayms=3000

I ja per acabar, aqui us deixo el link de les preguntes que hem fet sobre el nostre tema perquè contesteu:

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDVmVExXS3daS1hRQnF0emtILXBRQ1E6MQ



                                                                                                                                                       Reflexió sobre el treball col•laboratiu amb els documents de Google Drive:

Trobo que està molt bé aquesta eina pel fet que permet a un grup de persones treballar amb un sol document i veure en temps real el que cada persona està realitzant. D'aquesta manera queda allà tot guardat i és més fàcil per a tothom.
A més a més, en el cas que estiguis fent un treball en grup i algun membre d'aquest ho borrés tot, no es perd, sinó que es fa una còpia de seguretat (backup) i després has d'anar a "Ver historial de revisión" .
Un altre aspecte a favor seu és que té un Chat on pots parlar amb els companys del grup mentre estàs realitzat el treball.

No hay comentarios:

Publicar un comentario