martes, 2 de octubre de 2012

ELS RSS



Què són els RSS?
RSS= Really Simple Syndication
Els RSS és una família de formats de canals webXML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.

El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.

Per tant, podem dir que el RSS és una forma molt senzilla per què puguis rebre, directamet al teu ordinador o en una pàgina web en línia ( a través d'un lector RSS), informació actualitzada sobre les teves pàgines web favorites, sense necessitat que hagis de visitar una a una.

Aquesta informació s'actualitza automàticament, sense que hagis de fer res. Per rebre les notícies RSS la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i hauràs tenir un  RSS.

Si hi ha diverses pàgines web que t'interessen que van actualitzant els seus continguts i t'agradaria mantenir-te informat, un lactors RSS t'estalviarà molt de temps en aquesta tasca. Gràcies al RSS, no hauràs de visitar cadascuna de les pàgines web que t'interessen per veure si han afegit o no algun article que et pugui interessar. Aquestes pàgines t' informaran a tu (a través del teu lector de RSS). Quan entris al teu Lector RSS (o RSS Reader ), estaràs automàticament informat sobre totes les novetats que s'han produït en totes les pàgines web que has donat d'alta.

Els sistemes RSS tenen molts avantatges que anem a resumir. Gràcies al RSS, tindràs reunides en un mateix lloc i a un sol clic de distància, tota la informació actualitzada de les pàgines web ( Fonts o Canals RSS ) que més t'interessen.
La sindicació de continguts és un dels molts recursos que ens ofereix la xarxa per a poder accedir a grans volums d'informació d'una manera senzilla i pràctica.
En primer lloc, la classe d'avui m'ha servit per conèixer una eina fins ara desconeguda. Crec què és molt útil ja que em pot servir per  tenir actualitzades totes les meves pàgines web d'interès.
Una bona manera de fer-nos una primera idea és a través d'aquest vídeo:

 
Aquí us deixo el link d'un article de Genis Roca sobre les RSS i la Sindicació de continguts per que el pogueu llegir i informar-vos una mica més:

http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario