lunes, 15 de octubre de 2012

ELS WIKIS

Els wikis. Fonaments i relació amb l'educació i el treball cooperatiu

Què són els Wiki i com funcionen?

Una de les grans tasques col·lectives, voluntàries, que està fent l'home avui en dia, és la viquipedia i aquesta és possible, entre molts d'altres factors, per una generositat de l'home i per la mediació d'un software capaç de canalitzar-la correctament. Ens estem referint als wikis. Per a saber com funcionen els wikis, visioneu aquest vídeo:


Pedagogia i Wikis:

Si voleu veure la vessant educativa dels wikis, podeu llegir el final de l'entrada de Jordi Vivancos al seu bloc TIC o TAC.


Què triem un Bloc o un Wiki?

Vegeu la sèrie de diapositives:


Seguidament us explicarè com vàrem crear el wiki a la classe de GTIC i l'activitat que vàrem realitzar:
Primer de tot ens vam posar en grups i entre totes vam crear un Wiki. Un cop fet, li vàrem posar un nom i el vam compartir amb les companyes del grup i,  d'aquesta manera, poder accedir totes i poder-hi treballar.
Un cop creat el Wiki, per poder escriure has d'anar a l'icona d'"Editar", que la podem trobar al costat dret i a la part superior de la pantalla, seguidament vam poder començar a parlar sobre el tema escollit amb les companyes.
Una vegada escollit el tema entre totes vàrem haver d'agafar les paraules clau, les que volíem explicar posteriorment, les vam anar subratllant i,  ja per acabar, vam clicar  el botó de " Link". Un cop introduïda la paraula clau vam clicar "Add Link" i, d'aquesta manera, ja vàrem poder posar la informació sobre la paraula clau.
I ja per acabar, el que vam fer per a guardar-ho tot, va ser clicar el botó de " Save".

Aquesta classe ha estat molt útil per saber crear en un futur un wiki, alhora que ens ha servit per saber-lo diferenciar d'un bloc.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario