lunes, 22 de octubre de 2012

El llenguatge i Les llengües


Avui a la classe de COED hem vist què és el llenguatge i les llengües i aquí us deixo un resum de tot el que hem fet:
Què és el llenguatge?

El llenguatge el definirem com la facultat de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor o interlocutor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell. Per això, el llenguatge té un aspecte individual i un aspecte social; és més que un mitjà de comunicació.
Tenim 4 elements per a una definició del llenguatge que serien: El llenguatge i l'organització de l'entorn, el llenguatge i el pensament, el llenguatge i la memòria, i el llenguatge i l'autoexpressió.
Quan parlem del llenguatge com a facultat humana  volem dir que és un  do dels humans, que tots tenim des del naixement i aquest aspecte fa que ens diferenciem dels altres éssers. Tot això farà possible l'aprenentatge lingüístic.          
Aquest llenguatge es concreta en una llengua i la podríem definir com un sistema de signes i símbols orals i escrits propis d'un grup social.
Què són les llengües?
 
Són autèntics monuments de la naturalesa. La llengua és un sistema de signes orals (reflectit sovint en un codi escrit) propi d'una comunitat. Aquest sistema està organitzat en 5 nivells, als quals corresponen unitats diferents.

Pragmàtic ( discurs o text), Semàntic (oració o paraula), Sintàctic (sintagma), Morfològic (morfema), Fonètic (fonema o so).
 Aquí us deixo un document que parla sobre el llenguatge i les llengua segons Tuson, del llibre TUSON, J. (1984). Lingüística. Barcelona: Barcanova (p.45-50) per que el llegiu

Espero que hagi quedat més clar aquets dos conceptes tant importants juntament amb el document de Tuson.

No hay comentarios:

Publicar un comentario