martes, 9 de octubre de 2012

COED

COED= Comunicació oral, escrita i digital.
 
Aquesta matèria s'entén com un instrument per pensar, entendre i expressar el món, el jo i els altres. Així, doncs, amb aquesta assignatura es pretén que els alumnes dominin de una manera satisfactòria l'expressió oral, escrita i audiovisual per a una bona comunicació tant en la seva vida universitària com en la seva vida professional posterior.
Durant aquestes setmanes que portem treballant COED, ja he après molts conceptes nous i, d'altres que ja coneixia els hem aprofundit més.
Primer de tot he vist la importància que té ser un bon comunicador i totes les característiques que ha de tenir per ser eficaç, encara que totes aquestes no són exactes, sinó que dependran del públic que tingui.
He vist amb molta exactitud la diferència entre el llenguatge i les llengües llegint un text de TUSON molt interessant.
Seguidament hem treballat les competències comunicatives que és un tema molt interessant ja que es defineix com "Allò que un parlant necessita saber per comunicar-se de manera eficaç en contextos culturalment significatius" i per tant vol dir, que és la capacitat d'usar correctament una llengua per expressar i entendre missatges.
També hem vist els trets característics de la llengua oral formal, que en són 3: el primer són els Trets contextuals ( context--> espai i temps/ qui i ara), el segon Trets textuals (el producte que elaborem: discurs/text) i ja per últim els Trets lingüístics (competència lingüística).
Per tant el que hem estat treballant durant aquests dies a les classes de COED és:
- Saber qui és un comunicador eficaç i les característiques que ha de tenir.
- Els conceptes de llenguatge i llengua.
- Les competències comunicatives (CC).
- Els Trets característics de la llengua oral formal.
- La descripció i els models que hi ha.
A part també hem realitzat diferents activitats:
- Qui sóc jo? ( descriure qui sóc juntament amb una fotografia)
- Llegir un article que parla sobre el llenguatge i les llengua segons Tuson i respondren dues preguntes.
- Síntesi d'un article
-Descripció d'una companya de classe.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario