martes, 9 de octubre de 2012

Analitzar un bloc educatiu


Analizi d'un bloc:

Després d'haver llegit el llibre "Usos educatius dels blogs" i ja està més informada sobre com funcionen aquets temes, he realitzat una anàlisi del bloc CucaFera: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/
Aquí us deixo els aspectes que he analitzat:
 - Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,..)
Aquest bloc està realitzat per els professors de l'escola Cuca fera i volen que a través d’aquest mitjà les famílies puguin veure algunes de les activitats de la classe dels seus fills i filles.

En aquest bloc el que podem trobar són vídeos i fotos dels nens i nenes.
- Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

És un bloc realitzat per els mestres i, per tant, el classificaríem en blocs d'aula i dintre dels blocs d'aula el col·locaríem a blocs d'aula del professor.
En aquest bloc les mestres expliquen les activitats que realitzen els nens i les nenes i adjunten fotos perquè els pares, familiars... puguin veure què fan els seus fills i com ha anat.
També trobem diferents apartats per cada classe (cargols, el sol, els núvols i les formiguetes) on els pares dels nens i les mestres poden intercanviar informació, realitzar diferents preguntes...

- Quí els publica?

Aquest bloc el publiquen les mestres de l'escola i intenten que cada setmana es pugui publicar algun vídeo o fotos per tal que els pares i mares puguin veure en directe què fan els  infants.

- Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
Si, aquest bloc està estructurat. Podem trobar diferents categories: l'apartat de home, les diferents classes de l'escola (cargols, el sol, els núvols i les formiguetes) i també l'espai de la cuca fera.

- Quina plataforma utilitzen?
Aquest bloc utilitzen la plataforma de XtecBlocs, que és un espai on tant els docents com els centres poden crear el seu propi bloc, utilitzant el seu nom d'usuari i contrasenya del portal xtec.cat.

- Com són les entrades?
Podem dir que són pàgines estàtiques, per tant , queden organitzades a través d'un menú a la portada i són sempre accessibles.

- Quines competències s’hi treballa?
Es treballa la relació família- escola mitjançant fotos i vídeos, amb una petita explicació de cada un d'ells.

- Hi ha comentaris?
Si que hi ha comentaris i principalment són de les famílies dels nens.

- A qui va dirigit?
Principalment està dirigit als pares i mares dels infants de l'escola, però en ocasions també pot ser d'interès per a altres famílies que vulguin portar-hi els seus fills.

- Hi ha blocroll?
Sí, a la part dreta del bloc.


Un cop fet l'ànalisi del bloc, tinc més clar tot el que hi ha d'haver en aquest i, per tant, m'ha servit per revisar i incloure diferents aspectes al meu bloc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario