lunes, 8 de octubre de 2012

Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.


Llibre: Francesc Balagué,Felipe Zayas. Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions. Editorial: UOC
Després d'haver llegit el llibre recomanat per el professor de GTIC, el vam comentar  entre tots a classe i vàrem repassar les coses que no sabíem o que no enteníem del tot, ja que molts temes del llibre no són molt familiars per a nosaltres:



- Què són els Wordpress? http://www.wordpress.com. És com un bloc però estàtic, és una de les plataformes de blocs més populars i potents disponible actualment, és totalment gratuït  i de codi obert.  És el més assequible i ofereix més possibilitats de personalització.
- Els blocs es poden esborrar? Si
- Què són els wikis? són pàgines que són fàcil d'editar. La paraula "wikis" ve de wikipedia. Són una altra tecnologia específicament dissenyada per al treball col·lectiu i les seves aplicacions són immenses.
- Què són les plataformes de creació del bloc?  són programes on-line que serveixen per a crear blocs.
- Què són les web 2.0? Una de les característiques principals de la web 2.0  és que són els mateixos usuaris els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica. És  un lloc on es pot interactuar directament.
- Els marcadors socials en afegit un enllaç podem veure les altres persones que el tenen emmagatzemat, i conèixer així persones amb interessos afins que ens ajudin a ampliar les nostres fonts d'informació. Pots interactuar.
- Quines classes de bloc hi ha?
Més enllà de l'aula:
Blocs de centre
Blocs destinats a seminaris i cursos de formació en TIC per al professorat
Blocs de professors (individuals)

Blocs d'aula:

Bloc d'aula del professor (donen suport a l'aprenentatge)
Bloc de professors -alumnes ( són compartits, els crea el professor)
Bloc d'aula de l'alumne ( aquest seria el nostre)

- Un cop comentat el llibre i resolt tots els dubtes vam veure els avantatges i inconvenients sobre la revista escolar en un Bloc envers en paper.


AVANTATGES

INCONVENIENTS

Arriba a més gent
 

Hi ha gent que li agrada llegir el llibre, tocar-lo..

És més econòmic



Es pot modificar



És més fàcil d'actualitzar

 

Es pot consultar i veure què fan els nens



Pots penjar més fotografies sense que ocupi molt lloc


Aquí hem vist uns quants dels molts avantatges que té la revista escolar en un bloc i els  seus pocs inconvenients. Particularment penso que, d'una banda, està bé pel fet de modarnitzar-se i tots els seus avantatges, però, d'altra banda, crec que no s'ha de deixar perdre el llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario