lunes, 24 de septiembre de 2012

LES WEBQUESTS

                                         

Aquest vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.


Què és una Webquests?


Una Webquest és un model didàctic que consisteix en una investigació guiada on la major part de la informació procedeix d'Internet. El concepte va ser proposat per Bernie Dodge (investigador de la Universitat Estatal de San Diego) el 1995.


Aquest tipus d'activitat, promou el treball en equip, l'autonomia dels estudiant i la utilització d'habilitats cognitives superiors. A més, contribueix al fet que els alumnes adquireixin competències vinculades a la societat de la informació.Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
La webquest sol proposar tasques atractives que conviden a que l'estudiant desenvolupi una conducta activa. El pensament creatiu és necessari per a la resolució dels problemes i per a l'anàlisi dels enunciats, ja que l'activitat requereix d'un esforç addicional al fet de respondre una pregunta simple.
 
Què és Edu3.cat?

Edu3.cat és un portal de ràdio i TV educatives per Internet que va néixer el 27 d'octubre del 2007 fruit d'un conveni de col·laboració entre la CCMA i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
El portal Edu3.cat ha estat pioner a l'estat espanyol en l'oferta educativa per Internet i s'està posicionant com un portal de referència de TV i Ràdio educatives a nivell europeu.



El fons del portal l'integren materials de Televisió de Catalunya TV3, Catalunya Ràdio, del propi Departament i d'altres ens. Actualment compta amb 7000 audiovisuals integrats i catalogats segons el currículum faciliten el seu ús per a la comunitat educativa.
El desembre del 2007 es va atorgar el guardó Premi Zapping Valors al portal Edu3.cat
El portal Edu3.cat incorpora un cercador propi amb cerca avançada. Aquesta us facilita la cerca curricular, per suport i per paraules.
La zona de professorat ofereix serveis especialitzats per al professorat i els professionals del món educatiu.
L'Edu3.cat us proposa participar des de diferents espais: contribuir amb els vostres enllaços, participar al bloc, inserir els ginys als vostres portals o blocs, aportar les experiències educatives (per a usuaris identificats).
 

Aquesta classe, ha estat molt interessant ja que desconeixia tant l'eina Webquest com el portal Edu3.cat. Penso que tots dos poden ser molt útils per ensenyar tant a ser autònoms com a treballar en equip i, per tant com a eines d'ensenyament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario